Katt, katt, katt å katt


Sotis
Nästan 3 veckor har gått sedan att vårna älskade Sotis "somnade in" som mamma säger men det är allt för milt att säga, fast det va inte det  han gjorde för mamma var inte ens där när det hände. Han dog när han låg på min magge, jag var helt själv hemma oxå. Jag fick ju panik, jag visste inte vad jag skulle gör för att lindra hans smärta men det gick fort dom sista minuterna. Men nu finns han i katt himmelen eller någon form av himmel och han är saknad och älskad här hemma. Tänker på dig :P



Saga

Efter nästan 3 veckor utan Sotis skaffade vi en till katt, en Saga 9 veckor gammal. Vi köpte henne från katthemmet ett hem för  hemmlösa katter. Mamma trodde att jag tyckte att det va för tidigt, men det känns alltid jobbigt att jag måste leva utan Sotis. Så det var inte för tidigt.
Vi hämtade henne i går och hon var så söt, hon sov i bilen på vägen hem och hon sov med framtassarna och nosen upptryckt mot bur dörren.
När vi kom hem så gick hon ur buren fort för att inspektera huset, hon sprang runt och luktade och hittade alla skrymslen och vrån.
Sen möte hon Gråvit, det "stora" mötet med herren i huset blev väldigt spänt. Vad ska Gråvit gör. Till en början så stog gråvit bara där och tittade. Saga reste rag och gråvit såg allt mer hot full ut, sen började han morra och det kom ända nerifrån hans strupe, ett dovt morrande. Man kännde värkeligen späningen mellan dom, Saga bara kröp i hop mer och mer. Sen gick Gråvit därifrån en bit bort sakta som en tiger och satte sig och tittade på henne.
Efter en väldigt kort stund så var detta glömt för Sagas del och hon sprang till mat skålen och ville ha mat. Hon började äta av Gråvits mat men bara lite innan vi han ge hennes mat. (gråvit vill inte äta av den maten nu, knäppisen). Jag försöker ge Gråvit så mycket uppmärksamhet som jag kunde så att han inte skulle kännas sig utanför.
Sent på kvällen blev jag väckt av mamma som fråga om Saga var där men det var hon inte. Då var Saga helt borta vi hittade henne ingenstans, mamma sa att hon hade sitt fönster öppet på sitt rum så hon trodde att hon hade hoppat ut genom fönstret. Så vi började leta ute i mörkret utan framgång. Men då tänkte vi att hon kommer nog fram på morgonen.
Vi sov nog lite dåligt allihopa i natt.
Men kl 4 på morgonen kröp det en liten krabat under min säng tilsammans med en boll som hon lekte med, då blev jag glad. Gråvit hade troligen skrämt henne. Jag lekte lite med henne sen gick jag lade mig igen och då kom hon efter till sängen. Vaknade av att hon låg och tuttade på mitt täcke och kurrade högljut, den söta lilla saken. Du är välkomen till familjen lilla Saga.

RSS 2.0